http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Orecchiette gratinate cu vinete
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 g orecchiette (melcişori sau scoici), sare, 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 2 vinete (circa 600 g), piper, 1 cutie roşii decojite tăiate bucăţele (circa 400 g), cîteva fire de busuioc (25 g), 150 g mozzarella, 80 g parmezan (sau alt caşcaval) ras.

Mod de preparare: Se fierb pastele al dente în apă cu sare. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă vinetele tăiate cubuleţe, sare, piper şi bucăţelele de roşii şi se lasă să fiarbă aproximativ 8 minute. Se încorporează busuiocul tocat şi se mai gustă o dată de sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 220 grade C. Într-o formă unsă (de budincă), se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele şi mozzarella tăiată cubuleţe, se presară cu parmezan ras şi se lasă circa 15 minute să se gratineze.