http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă ţărănească cu ton
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 ouă, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri smîntînă groasă, 60 g unt, 1 conservă mijlocie de ton în ulei, 2 linguri ulei, 1 legătură codiţe de ceapă verde, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se fierb 15 minute în apă cu sare, se scurg şi se taie rondele. Ceapa curăţată se taie peştişori şi se prăjeşte în uleiul încins. Se adaugă cartofii, se lasă şi ei 15 minute să se patrundă, amestecînd din timp în timp.
Într-un castron, se bat ouăle cu smîntîna, se încorporează codiţele de ceapă verde tăiate rondele, se sărează şi se piperează.
Se ia o tigaie mai mare, se pune untul - la foc slab - să se topească şi se toarnă ouăle bătute. Se lasă circa 3 minute să se închege, se pun în mijlocul omletei cartofii sote şi tonul bine scurs, se pliază, se lasă încă 5 minute să se rumenească şi apoi se glisează pe un platou. Se gustă din nou de sare şi piper şi se serveşte imediat.
Pentru ca tonul să nu modifice gustul omletei, folosiţi conserve cu ton alb, bucăţi mai mari, nu fărîmiţat.