http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu praz şi conopidă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g praz, 2 catei de usturoi, 10 linguri ulei de masline, 8 oua mai mici, 75 g cascaval ras, 200 g smantana, piper, 10 g unt, 800 g conopida, sare, 100 g ceapa (arpagic), 1/2 legatura busuioc, 200 g rosii, 2 linguri otet aromat.

Mod de preparare: Se curata tulpinile de praz de frunzele exterioare, se taie in doua, se spala si apoi se taie fasii subtiri doar partile albe si verzi deschis. Usturoiul curatat se toaca marunt si jumatate din el se caleste in 2 linguri de ulei impreuna cu prazul, circa 1-2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale cu 60 g cascaval ras si cu smantana, se pipereaza si se incorporeaza prazul. Se unge cu unt o forma de budinca de 30x20 cm, se toarna in ea compozitia, se presara cu cascavalul ramas si se da omleta 30-35 de minute la cuptorul incins la 180 grade C.
Se curata conopida, se desfac buchetele, se fierbe 2-3 minute in apa cu sare, se tine putin sub jetul de apa rece si se lasa intr-o strecuratoare sa se raceasca.
Se curata ceapa si se toaca marunt, se aleg frunzulitele de busuioc si se taie fasiute, iar rosiile oparite se curata de pielita si se taie cubulete. Se amesteca rosiile cu usturoiul ramas, cu ceapa, cu busuiocul, cu otetul si cu restul de ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se incorporeaza buchetelele de conopida in sosul de rosii, care se serveste apoi impreuna cu omleta.