http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu muştar şi legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g dovlecei, 150 g ardei gras, 250 g rosii, un catel de usturoi, 2 cepe mici, 250 g telemea de oaie, 8 oua, o lingura mustar, 100 g cascaval ras, piper, sare, 3 linguri ulei, o legatura menta (proaspata), 40 g unt.

Mod de preparare: Dovleceii, ardeii si rosiile se spala si se curata. Dovleceii se taie felii, rosiile si ardeii - in patru. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt, iar telemeaua se faramiteaza.
Se bat ouale cu mustarul si cascavalul ras, se sareaza si se pipereaza.
Legumele se calesc circa 10 minute in uleiul incins. Se spala frunzele de menta, se usuca si se taie in fasii subtiri. Separat, se incing 10 g de unt, se toarna 1/4 din ouale batute si se lasa se se intareasca circa 4 minute la foc mic. Pe o jumatate din omleta se pun: 1/4 din cantitatea de legume calite, 1/4 din telemeaua faramitata si se presara putina menta taiata fasii. Se ia tigaia de pe foc si se pliaza (cu grija!) omleta mai intai in doua si pe urma inca o data in doua si se tine la cald. Se procedeaza la fel si cu celelalte omlete. Ca garnitura: salata de rosii cu castraveti.
Atentie: Untul incins face la-nceput spuma, dupa care incepe sa scoata putin fum. Aceasta este temperatura ideala pentru prajitul omletelor.