http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu jambon

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, unt, sare, piper, 1 felie groasa de jambon crud, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa mica (de arpagic), otet aromat.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 5 minute in putin unt. Se toarna peste ea cateva picaturi de otet aromat si se pune deoparte. Se bat ouale, se sareaza usor (jambonul este sarat), se pipereaza si se adauga 6 bucatele de unt (cat o jumatate de nuca fiecare). Se taie jambonul bucatele, iar patrunjelul - fasiute. Se incinge o bucata de unt (cat o nuca) intr-o tigaie, se toarna ouale batute si se adauga jambonul, patrunjelul verde si ceapa calita. Se lasa sa se intareasca omleta cam 6-8 minute, amestecand usor. Se serveste cu salata verde.