http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu creier şi ceapă

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 ouă, 150 g creier, o ceapă mică, 25 g unt sau o lingură de untdelemn, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Într-o crăticioară, ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut, în unt sau untdelemn. Se adaugă creierul de porc sau viţel, tăiat în felii de 1 cm grosime şi care se vor aşeza peste ceapă şi se vor căli cîte 5 min pe fiecare parte, la foc mijlociu, ca să nu se ardă ceapa. Se trage apoi cratiţa de pe foc, se presară creierul cu un vîrf de linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit cu piper şi pătrunjel tăiat mărunt şi se lasă la cald pe un vas cu apă fierbinte pînă se pregăteşte omleta. Creierul se răstoarnă peste omletă, aceasta se împătureşte în două şi se serveşte fierbinte, presărată cu puţină brînză.