http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu ciuperci şi smântână
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 7-8 oua, 200 g ciuperci, 100 g unt, 1 buc. ceapa, 4-5 linguri smintina, 1 lingurita faina, sare.

Mod de preparare: Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se sareaza, se adauga faina si se stinge cu smintina. Se lasa sa fiarba 5-10 minute ca sa scada. Separat se prepara o omleta din toate ouale sau 6 omlete mai mici. Cind sint gata se umplu cu compozitia de mai sus, se intorc marginile inauntru (pentru a nu curge compozitia) si se ruleaza.
Omleta se poate umple si cu sote de ficat, sote de rinichi, sote de mazare, pireu de spanac, etc.