http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ochiuri româneşti în cuib de parizer

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 ouă. Pentru piure: 1/2 kg cartofi, 30 g unt, 2 linguri de lapte, 50 g caşcaval sau brînză telemea.

Mod de preparare: Feliile de parizer se prăjesc în unt sau în untdelemn numai pe o parte, fără să li se îndepărteze membrana; la căldură, aceasta se micşorează şi feliile se vor strînge, ca nişte cuiburi. În fiecare cuib, se pune cîte un ochi. Se pot servi ca atare sau aşezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune într-un vas rezistent la foc uns puţin cu grăsime şi tapetat cu făina sau pesmet, în care să încapă cuiburile de parizer, unele lîngă altele. Se presară cu caşcaval ras. Se dau la cuptor cu 6-7 minute înainte de servire.