http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ochiuri cu slăninuţă

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, 4 rosii mai mici, 4 felii subtiri de slaninuta (Kaiser, Bacon, etc.), 30 g unt, 2 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati rosiile si taiati-le in doua. Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti rosiile - la foc mic - circa 6 minute (intorcandu-le pe ambele parti). Intr-o alta cratita incingeti untul si prajiti feliile de slaninuta circa 2 minute. Cand s-au rumenit, scurgeti-le de ulei si puneti-le deoparte la cald. Faceti ochiurile. Asezati pe un platou jumatatile de rosie, slaninuta, iar deasupra ochiurile. Sarati, piperati si serviti-le imediat.
Slaninuta se poate praji si fara ulei.