http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 ouă, 1 pachet de margarină sau unt, 1 kg zahăr, 1 farfurie adâncă cu nuci tocate, 1 pachet de foi de napolitane.

Mod de preparare: Se freacă ouăle întregi cu 1/4 din zahăr, apoi se adaugă untul şi se freacă până se face o pastă şi apoi se adaugă nucile tocate.

Separat, se pune pe foc restul de zahăr şi se topeşte, apoi peste acesta se pune compoziţia de mai sus şi se amestecă până se topeşte zahărul. Această cremă se va pune pe foile de napolitană în unul sau mai multe straturi, după dorinţă.

Se serveşte imediat sau după ce a căpătat consistenţă.