http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Muşchi de vită cu legume de vară

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. muşchi de vită (a 175 g), 1 vânătă, 1 dovlecel, câte 1 ardei gras galben şi roşu, 3 roşii, 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 200 g orez, sare, 4 linguri ulei, 400 ml supă de legume (instant), piper, un vârf de cuţit de zahăr.

Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se zvântă. Vânăta, dovlecelul şi ardeii se spală, se curăţă şi se taie în cubuleţe mici. Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită şi, când s-au răcit, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă, ceapa se taie peştişori, iar usturoiul se toacă mărunt. Orezul se fierbe în apă cu sare. Se încing într-o cratiţă 2 linguri ulei, se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeii şi se călesc cca 2 minute. Se pune şi restul de legume şi se amestecă rapid, pe foc. Se toarnă supa, se adaugă cimbrul tăiat mărunt, sarea, piperul şi zahărul şi se lasă să fiarbă cca 8 minute. În restul de ulei încins se frige muşchiul de vacă, condimentat cu piper. Se sărează şi se serveşte alături de legume şi garnitură de orez.