http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Muşchi de vită Wellington

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 1/4 kg muşchi de vită, sare, piper negru, 2 linguri ulei, 1 pachet aluat de plăcintă congelat, 1 ou, 150-175 g pate de foie gras (opţional), 450 g ciuperci, 3 linguri arpagic tăiat mărunt, 2 linguri unt, 6 linguri vin de Madeira, 1 crenguţă cimbru, piper alb, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se frige muşchiul condimentat în uleiul încins, timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se călesc în grăsimea din tigaie untul şi arpagicul, apoi se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe mici, cimbrul, sare, piper alb. Se sotează la foc mic circa 10 min. Se adaugă vinul şi se mai lasă pe foc mic până se îngroaşă compoziţia. Se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă să se răcească complet. Se întinde aluatul decongelat pe o planşetă presărată cu făină.

Prima variantă: se unge la mijloc cu pateul de foie gras, se întinde compoziţia de ciuperci, se aşează deasupra muşchiul şi se înveleşte în aluat.

A doua variantă: se întinde umplutura de ciuperci direct peste aluat, se aşează muşchiul şi se înveleşte în aluat; se apasă bine marginile pentru a se lipi.

Se unge o tavă cu 1 lingură de unt, se pune muşchiul învelit, se apasă uşor, se unge cu ou bătut şi, înainte de a-l introduce în cuptorul încins, se face o mică tăietură la suprafaţa aluatului, pentru a permite aburilor să iasă. Se lasă să se rumenească între 15 şi 20 min.

Se serveşte, după dorinţă, cu cartofi natur şi sos.