http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Muşchi de proc împănat la fum

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg muschi de porc intr-o bucata, aproximativ de grosimea undei sticle, 3 table slanina, 5 buc. ceapa, 1 kg ardei gras, 4 capatini usturoi, 2 buc. telina, 1/2 kg morcov, 3-4 legaturi patrunjel, 2 legaturi leustean, rozmarin, 1/2 kg portocale, 1 kg rosii.

Mod de preparare: Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox. din 2 in 2 cm), taiati in doua. La fel se procedeaza si cu morcovul, patrunjelul si telina. Se condimenteaza cu boia, sare, piper si rozmarin. Se presara pe foliile de slanina leustean si se impacheteaza muschiul in slanina. Se leaga cu ata rezistenta.
Intr-un ceaun se taie bucati destul de mari , ardeii, ceapa (pestisori), morcovii rondele, portocalele, telina, usturoiul (pisat) si rosiile taiate in bucati marisoare. Amestecul se caleste la foc cu ulei de masline. Se pune muschiul impachetat in amestec si se adauga condimente, sare, piper si rozmarin dupa gust. Se acopera cu apa. Se lasa la fiert si se completeaza cu apa cel mult o data. Se lasa la fezandat 48 de ore muschiul in amestecul rezultat. Apoi se da la fum.
Se serveste cu garnitura de brocoli, cartofi pai, sau salata de conopida. Se mai poate servi cu salata de cruditati.