http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Muşchi de porc cu portocale

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg muşchi de porc, 300 g caşcaval afumat, 5 portocale, busuioc uscat, 2 cepe, 5 căţei de usturoi, 2 frunze de dafin, sare, piper, ulei, boia dulce, boia iute, 6 boabe piper, boabe de muştar, cartofi, smîntînă.

Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se taie rondele şi se pun într-o oală. Se adaugă frunzele de dafin, boabele de piper şi cele de muştar, boiaua dulce şi cea iute.
Trei portocale se spală, se taie în jumătate, se stoarce sucul şi se toarnă în oală.
Se adaugă cinci linguri de ulei, se aşază muşchiul de porc crestat, se amestecă, se acoperă oala cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 45 de minute.
Se amestecă din când în când ca să se pătrundă carnea. Se scoate carnea din oală, se adâncesc crestăturile sub forma unor felii şi se aşază într-o tavă.
În mijlocul fiecărei crestături se aşază câte o felie de caşcaval afumat, se toarnă puţin ulei, două căni de apă, portocalele rămase tăiate felii şi se introduce în cuptor.
Se coace la foc mediu timp de o oră, apoi se scoate şi se aşază pe un platou.
Se serveşte alături de un piure din cartofi, busuioc tocat şi smîntînă.