http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Muşchi de miel cu rozmarin

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 muschi de miel cu coaste, 1 lamaie, 5-6 catei de usturoi, 1 ceasca cu vin alb, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline.

Mod de preparare: Se curata bine carnea de miel de pielite, iar costele taiele in asa fel incat sa aiba o lungime de 8-10 cm. Se unge carnea cu zeama de lamaie din belsug, se presara deasupra cimbru, rozmarin, sare si piper si, dupa ce o stropiti si cu jumatate din cantitatea de vin, lasati-o la marinat pana a doua zi sa patrunda toate aromele.
Cand e gata, se scoate muschiul din marinata, se aseaza in tava, se prepara un mujdei de usturoi si se unge carnea de miel. Se presara deasupra rozmarin, cateva boabe de piper, se adauga ulei de masline, sare si putina zeama de lamaie, apoi se pune la cuptor. Se lasa la foc potrivit, iar cand incepe sa se rumeneasca, se toarna si restul de vin, cu grija sa se mai intoarca de pe o parte pe alta si sa o stropiti cu zeama din tava, sa se patrunda.