http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Musaca de cartofi şi antricot

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg antricot, 1 kg cartofi, 1 kg ceapă, 150 g untură, ulei sau unt, 1 lingură bulion sau 1 pahar zeamă de roşii, o linguriţă zahăr, sare, piper, 1 pahar apă.

Mod de preparare: Antricoatele (fără os) se bat cu ciocanul de lemn, până se subţiază foarte mult; se taie fiecare în două - trei bucăţi, se sărează şi se pune puţin piper. Cartofii curăţaţi şi spălaţi se taie în rotocol, de grosimea unui centimetru, iar ceapa în rotocoale foarte subţiri. Se aşează într-o cratiţă unsă cu puţină grăsime, un strat de cartofi; deasupra un strat de bucăţi de carne iar peste ea un strat de ceapă. Se sărează ceapa şi se procedează în continuare la fel, până se aşeză totul având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi. Se pune grăsime, 1 pahar apă, se acoperă şi se dă la cuptor. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă zeama de roşii sau bulionul subţiat cu 1 pahar apă şi amestecat cu zahărul. Se mai lasă la cuptor până scade bine.