http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Mousse de vinete cu caracatiţă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 vinete coapte, unt, usturoi, vin alb, parmezan, smantana, patrunjel proaspat, caracatita, ulei de masline, ulei balsamic, zahar brun, supa de ghimbir.

Mod de preparare: Vinetele se coc, se scurg si apoi se pun cu putin unt in tigaie; trebuie sotate cu usturoi, vin alb, parmezan si putina smantana. Se adauga patrunjelul taiat fin si cateva rondele de caracatita fiarta.
Caracatita se fierbe si apoi se taie 4 tentacule, care se vor praji pe grill. Ulterior, se pun la cuptor intr-o tava, cu putin ulei de masline, timp de 3 minute. Sosul de ghimbir se toarna peste caracatita, dar se stropeste si mousse-ul de vinete si se serveste cald.