http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Morcovi orientali
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 legaturi de morcovi fragezi (mai mici), 8 cepe mici, 10 catei de usturoi, 4 linguri de unt, 2 linguri chimen, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 lingura ulei fin.

Mod de preparare: Se curata morcovii si se taie in doua pe lung. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se lasa intreg.
Se incinge untul si se calesc morcovii, circa 5 minute, dupa care se adauga si cateii de usturoi. Se mai lasa 5 minute sa se caleasca si apoi se toarna deasupra 5 linguri de apa si chimenul. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba inabusit, cu capac, la foc mic, alte 5 minute. Se scurg bine morcovii si usturoiul si se pun la prajit in ulei, la foc iute, impreuna cu rondelele de ceapa.
Legumele se consuma reci sau calde.