http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Morcovi cu fasole la cuptor
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g fasole albă, 2 morcovi, 3 cepe potrivite, 1 ardei gras roşu, 3 căţei de usturoi, 2 linguriţe boia dulce de ardei, 3 linguri ulei, 1 lingură pătrunjel tocat, sare, piper.

Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la fiert. După ce a dat de mai multe ori în clocot, se aruncă apa şi se pune fasolea în apă proaspătă cu sare. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat fâşii. Se lasă pe foc până se înmoaie. Morcovii se curăţă, se taie rondele fine şi se sotează în ulei încins. Se adaugă usturoiul zdrobit, boiaua, sare, piper, pătrunjel tocat. Se pune fasolea fiartă şi scursă într-o cratiţă, se toarnă deasupra compoziţia de morcovi şi se dă cratiţa la cuptor pentru 15 minute.