http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Mix marin
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g scoici (stridii, midii), 100 g caracatiţă, 100 g calamar, 100 g file peşte (cod, merlucius, etc.), 100 g cozi de creveţi, 1 ceaşcă orez, 1 praz (cca 150-200 g), 100 ml ulei, 1 vîrf cuţit ghimbir, 2 linguri de mazăre verde, 4 linguri sos de soia, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură oţet, 1 lingură muştar, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Caracatita, calamarul si file-ul de peste se taie cubulete. Se soteaza cu o lingura de ulei si una de apa timp de 2-3 minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Separat se fierbe orezul cu 3 cesti de apa, zaharul si otetul timp de 8 minute. Se lasa apoi acoperit inca 20 de minute. Dupa ce se raceste se poate folosi. Din mustar, galbenusul crud si ulei se face un sos de maioneza. Se adauga putin cate putin sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca apoi pestele si fructele de mare cu orezul prazul taiat rondele subtiri si mazarea. Se adauga sosul si se amesteca prin rasturnare de cateva ori. Se orneaza cu cateva bucatele de fructe de mare si putina maioneza.