http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Mini-tort cu migdale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 250 g iaurt, 170 g zahăr tos, miere, 6 ouă, 3 albuşuri, 500 ml frişcă, 27 g gelatină, o lămîie, 200 g ciocolată albă, 6 linguri făină, sare, zahăr vanilinat, 50 g migdale, 50 g alune de pădure, topping de căpşuni, scorţişoară, ulei.

Mod de preparare: Cele şase ouă se amestecă bine cu 60 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea. Se mixează, se adaugă făina şi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuptor şi se coace. Se îndepărtează hîrtia de pe blat, se lasă la răcit şi se taie cercuri cu o cană. Gelatina se înmoaie în apă rece, apoi se topeşte la bain-marie şi se toarnă peste iaurt.
Frişca mixată se toarnă peste iaurt, se adaugă restul de zahăr tos, sucul de la o jumătate de lămîie, o lingură de miere şi albuşurile. Se mixează, se aşază fiecare cerc într-o cană tapetată cu folie de plastic şi se toarnă compoziţia. Se introduc la rece pentru o oră, acoperite cu folie.
Ciocolata se topeşte la bain-marie, se întinde pe o folie de aluminiu şi, după ce s-a întărit, se decupează cerculeţe cu o formă.
Se decorează tortuleţele cu ciocolată, alune de pădure şi migdale.
Se servesc cu topping de căpşuni, presărate cu scorţişoară.