http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Mini-eclere cu pastă de peşte afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 125 ml apă, 125 ml lapte dulce, 200 g unt, 250 g făină, 6 ouă, 250 g peşte afumat, 2 linguri maioneză, 1 lingură smîntînă, 1 linguriţă suc de lămîie, sare, piper, salată verde, roşii cherry, pătrunjel, seminţe de susan.

Mod de preparare: Într-un vas care nu lipeşte, se pun la fiert apa, laptele, untul şi un vîrf de cuţit cu sare. Cînd a început să fiarbă, se toarnă toată făina şi se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă 5-6 minute să se răcească. Se adaugă ouăle pe rînd, mixînd bine.
Se pune compoziţia într-o pungă cu şpriţ pentru prăjituri sau într-o pungă obişnuită. Se fac grămăjoare egale pe o tava tapetată cu hîrtie de copt prăjituri unsă cu unt sau pe folie de aluminiu.
Se introduce tava în cuptorul încins cu 15 minute înainte şi se coc timp de 20 minute la foc iute sau pînă cînd au crescut şi s-au închis la culoare. Se scot din tavă şi se lasă la răcit.
Peştele se pasează, se amestecă bine cu smîntîna, maioneza, sucul de lămîie, sarea şi piperul dupa gust. Mini-eclerele se umplu cu pastă de peşte şi se servesc cu salată verde şi roşii cherry.
În pasta de peşte, se mai pot adăuga pătrunjel tocat şi seminţe de susan.