Mini-eclere cu cremă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 ouă, 100 g unt, 650 ml lapte dulce, 1 vârf de linguriţă sare, 225 g făină, 1 plic budincă de vanilie, 1/2 linguriţă pudră de scorţişoară, 1 vârf de linguriţă pudră de ghimbir, zahăr vanilinat, cacao (facultativ).
Mod de preparare: Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se adaugă pudra de scorţişoară, pudra de ghimbir, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi se lasă să se răcească.
Într-o oală se pun la fiert 250 ml lapte, 100 g unt şi sarea. Când s-a topit untul, se ia de pe foc, se presară făina cernută şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă la răcit timp de 5 min., se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt, se ia din compoziţie cu o linguriţă şi se pune în tavă.
Se procedează la fel cu toată compoziţia, se introduce tava în cuptor şi se coace 10-15 min. la foc potrivit spre iute. Se scot din tavă cu ajutorul unui cuţit, se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăţi.
Se umplu cu budinca de vanilie, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 min.
În aluat, se poate adăuga şi cacao, înlocuind o lingură de făină cu o lingură de cacao.
|