http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Mini-brioşe cu ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 ouă, 150 g unt, 120 g zahăr, 300 g făină, 1 banană, 100 g cremă de ciocolată din comerţ, 3 cuburi de ciocolată neagră, zahăr vanilinat, coaja rasă de la 1/2 portocală, lichior de ciocolată, praf de copt, esenţă de rom, sare, alune, mentă.

Mod de preparare: Două cuburi de ciocolată se taie în bucăţi mici şi se pun pe o farfurie. Într-un vas, se mixează untul cu zahărul tos şi zahărul vanilinat pînă cînd totul devine ca o cremă.
Se adaugă crema şi o lingură de lichior de ciocolată, coaja de portocală, esenţa de rom, un praf de sare şi banana tăiată în felii sau în cubuleţe.
Separat, se mixează ouăle pînă cînd îşi dublează volumul. Se toarnă peste compoziţia de unt, se adaugă făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt şi se mixează.
Se ung cu ulei forme de brioşe din hîrtie, se aşează într-o tavă şi se pune în fiecare formă compoziţie cu o linguriţă. În mijlocul fiecărei forme, se pune cîte un cubuleţ de ciocolată şi deasupra cîte o alună.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu. Cînd sînt gata, se lasă să se răcească şi deasupra se decorează cu grătar de ciocolată din cubul rămas.
În compoziţie, mai putem adăuga mentă.