http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Miel cu fasole albă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 g fasole alba (cu boabe mari), 4 cotlete de miel groase (a 400 g fiecare), piper proaspat macinat, 1 lingura de ulei bun, 1 legatura de zarzavaturi de supa (morcovi, patrunjel, telina), 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 300 g fasole verde (din conserva), sare.

Mod de preparare: Se pune fasolea peste noapte la inmuiat. Se spala cotletele de miel cu apa rece si se usuca cu un servet. Se dau cu piper pe ambele parti. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se prajeste carnea bine, pe ambele parti. Se scot afara si se pun sa stea la cald pe un vas cu aburi.
Se curata zarzavatul de supa si se taie marunt. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in opt, usturoiul se taie feliute subtiri. Se pune untdelemnul sa se incinga si se calesc in el zarzavaturile taiate marunt, ceapa si usturoiul. Se pun intr-o tava mica, impreuna cu cotletele prajite, fasolea inmuiata, bine stoarsa si apa fiarta cu Vegeta sau Knorr. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (hartie de aluminiu, care se gaseste in comert). Se da la cuptorul incins dinainte, si se lasa sa fiarba domol, o ora.
Se scoate fasolea verde din conserva si se scurge. Cand carnea e aproape gata, se pune si ea in tava. Se gusta mancarea de sare si de piper. Cand e gata, se presara cu patrunjel tocat.