http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Miel cu cartofi şi usturoi

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 cotlete de miel, sare, piper, curry, 3 lingurite rozmarin tocat, 6 linguri ulei de masline, 750 g cartofi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 6 catei de usturoi, 3 linguri de unt sau ulei.

Mod de preparare: Se spala costitele, se desprinde carnea de pe oase si se bate. In 2 linguri de ulei se adauga: sare, piper, curry si o lingurita rozmarin tocat. Cotletele se ung pe ambele fete cu marinata si se lasa 1 ora.
Se spala cartofii si se fierb in coaja 20 minute. Ardeii grasi se curata si se taie bucati mari. Se toaca usturoiul. Se scurg cartofii, se decojesc si se taie jumatati.
Cartofii se prajesc in 4 linguri de ulei. Dupa aproximativ 5 minute se pune usturoiul, ardeiul gras si restul de rozmarin, se mai prajesc 8 minute, se condimenteaza.
Carnea se prajeste 4 minute pe fiecare parte.
Se serveste cu cartofi si rozmarin.