http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Miel Dijonnaise

Ingrediente: Un cotlet de miel cu os cu tot, ulei, mustar gros (Dijon ), 1 cana pesmet , 1 lingurita cimbru, 3 linguri de unt topit, sare si piper.
Pentru garnitura: 1 kg cartofi, 1 capatina usturoi, 1/2 cana lapte, 1/2 cana unt, 1/2 kg varza de Bruxelles, 1 lingurita zahar, sare si piper.

Mod de preparare: Cotletul dat prin ulei, sare si piper se prajeste in ulei intr-o tigaie. Apoi se acopera cu un strat grosut cu mustar. Pesmetul se amesteca cu cimbrul si se pune peste cotletul cu mustar. Se unge o tava ,se aranjeaza cotletul intreg si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 min . Dupa 5 min dupa ce este fript se portioneaza.
Garnitura se prepara astfel : Cartofi se fierb ca si pt pireu. Usturoiul pisat se caleste o idee in unt, se amesteca impreuna cu laptele cald si 1/2 cana unt sare si piper ,dupa care se pun peste piureul de cartofi si se invirte bine,bine.
Varza curatata si spalata se taie in 4 si se inabusa in unt .O lingura cu unt cu o lingurita de zahar si o linguruta de pasta de ardei se fac intr-o tigaie si cu acest sos vom acoperi putin varza calita in momentul servirii.