http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Midii cu pesto şi cartofi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 450 g midii decorticate, 500 g broccoli, 4 căţei de usturoi, 100 g unt, 300 ml vin alb demisec, 1 lămîie, 200 g caşcaval, sare, piper, 1 frunză de dafin, 5 boabe de piper, oţet balsamic, mărar, sos pesto, roşii cherry.

Mod de preparare: Într-o oală, se pun la fiert un litru de apă, vinul alb, boabele de piper, frunza de dafin şi o linguriţă de oţet balsamic.
Se adaugă midiile spălate şi scurse de apă, se lasă la fiert timp de 10-15 minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se fierb în apă cu sare, se scot şi se aşează într-un castron să se răcorească. Broccoli se spală, se rup în bucheţele, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun alături de cartofi.
Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii, bucheţelele de broccoli, midiile şi feliile de usturoi.
Se presară caşcaval, se pun din loc în loc cubuleţe de unt şi restul de ingrediente. Se presară caşcaval ras şi mărar tocat, se pune iar unt şi se introduce tava în cuptor.
Se lasă în cuptor 15-20 de mi­nute. Se scoate preparatul, ser­vindu-se stropit cu suc de lămîie.
Se mai poate adăuga sos pesto şi roşii cherry tăiate în jumătăţi.