http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Mici ca la Buzău

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ceafa de vita, aceiasi cantitate de ceafa de porc, supa de oase, supa de usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru sau enibahar si coriandru pudra, sare.

Mod de preparare: Carnea se toaca cu masina cu sita mijlocie. Din oase de vita sparte se face o supa deasa sarata normal. Usturoiul se zdrobeste bine si se pune sa dea in clocot in putina supa de oase. Se strecoara si se lasa sa se mai raceasca. Se incepe framantatul, care trebuie sa se faca cu multa rabdare si raspundere timp in care adaugam supa cate putin pana se inglobeaza. Pasta obtinuta trebuie sa fie omogena, carnea sa nu fie granulata si bine legata. Orientativ trebiue sa intre cam 1/4 cantitate supa la o cantitate de carne tocata. La sfarsit se potrivete din condimente si se pune bicarbonat de sodiu stins in supa. Pastra nu trebuie sa prezinte scurgeri de zeama, aceasta dovedeste ca framantarea s-a facut insuficient.