http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Mic dejun ţărănesc

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fierti, 1 ceapa, 60 g costita afumata (Bacon), 20 g unt topit, sare, piper, 4 oua, 4 linguri lapte.

Mod de preparare: Se curata cartofii (fierti) de coaja si se taie rondele. Ceapa, curatata, se toaca marunt. Se taie costita fasii, se prajeste la foc mic in untul incins, apoi se scoate din tigaie si se pune deoparte. Se pun cartofii in tigaie - in grasimea incinsa - si se lasa sa se prajeasca la foc potrivit. Se adauga ceapa tocata si se rumeneste si ea impreuna cu cartofii. Se adauga sare si piper. Se bat ouale cu laptele, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste cartofi si se lasa putin sa se intareasca (focul sa nu fie prea mare).
Se presara deasupra fasiile de costita, se desprind cartofii (cu paleta) de pe marginea tigaii si se servesc cu castraveti murati.