http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g arpacaş, 4 mere (circa 700 g), 20 g margarină, zeama de la 1/2 lămîie, 100 g caise uscate, 50 g prune uscate, 50 ml apă, 2 linguri fistic, 2 linguri miere, 2 linguri nuci.

Mod de preparare: Se fierbe arpacaşul circa o oră în apă multă, se scurge şi se pune deoparte.
Se spala merele, se taie căpăcelul, se scobesc cu grijă, iar miezul se taie cubuleţe, se căleşte în margarină şi se stinge cu zeama de lămîie.
Caisele, prunele şi nucile tăiate mărunt se încorporează, împreună cu apa, în miezul de mere şi se lasă să fiarbă încet aproximativ 10 min.
Se adaugă şi arpacaşul fiert, se amestecă bine şi se umplu merele. Se ung de jur împrejur cu miere şi se coc circa 15 min. în cuptorul încins la 170 grade C.