Mere umplute
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 mere mari, 150 g orez, 4 linguri miere, 2 linguri zahar, coaja de lamiie, 50 g unt, 1 pachet zahar vanilat, 2 lingurite zahar pudra.
Mod de preparare: Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu seminte si pastrind restul de miez. Se scobesc in asa fel incit peretele marului sa ramina gros de ½ cm. se prepara un sirop din 4 linguri de miere, 2 linguri zahar si 6 linguri apa in care se pune orezul scurs, miezul de mere si putina coaja de lamiie rasa. Compozitia este gata cind orezul a fiert. Se umplu merele scobite cu aceasta compozitie, se pun intr-o tava la copt, peste fiecare cite o bucatica de unt si se dau la cuptor, lasind sa se rumeneasca putin Se servesc reci, presarate cu zaharul pudra amestecat cu zahar pudra vanilat.
|