http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Menuet cu ardei graşi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde), 400 g ciuperci taiate, 200 g ficat de pui, 100 g unt, 250 g porumb fiert, 200 g brânza vaci, 50 g smântâna, 3 catei de usturoi, un vârf de cutit chimen, un vârf de cutit curry, un vârf de cutit busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie în jumatati sub forma unor barcute, apoi se umplu pe rând cu urmatoarele amestecuri:
1. Ficatul de pui se spala si se caleste în unt. Când este gata prajit, se amesteca cu blenderul sau se da prin masina de tocat, obtinându-se astfel o crema uniforma. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu 125g ciuperci. Se aranjeaza cu lingura în doua dintre barcutele de ardei.
2. Brânza de vaci se amesteca cu smântâna, cu usturoiul tocat marunt, cu chimenul si cu busuiocul. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu cu ea alte doua dintre jumatatile de ardei.
3. Ultimele doua jumatati se umplu cu boabe de porumb amestecate cu ciupercile ramase, cu o nuca de unt, cu curry, cu sare si piper.