http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Margarete cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii franzelă de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 ouă, 50 g caşcaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smântână.

Mod de preparare: Feliile de franzelă, aşezate într-o cratiţă, se stropesc cu tot laptele puţin călduţ, întorcându-se pe ambele părţi până când îl absorb; apoi se pun într-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face câte un cuib în mijlocul fiecărei felii (apăsând cu dosul unei linguri), în care se sparge câte un ou; se presară cu parmezan şi se pun bucăţele de unt pe fiecare felie. Vasul se introduce în cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute înainte de servire, ca să se coaguleze ouăle şi să se rumenească puţin deasupra. Când se scot din cuptor, se împarte smântână pe fiecare felie. Se servesc fierbinţi ca prim fel.