http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Mâncărică de varză acră şi cartofi

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g varză acră tocată, 4-5 cartofi potriviţi care se curăţă şi se taie în rondele (ca la musaca), 200 g de carne tocată, 2 roşii, o ceaşcă de apă cu o linguriţă Vegeta, o ceapă, o lingură unt sau 2 linguri ulei, 3 linguri ketchup, sare, piper, condimente.

Mod de preparare: Carnea şi ceapa tocată mărunt se călesc în unt şi se adaugă ketchup, sare, piper, condimente.
În oală se aşează pe straturi mai întîi varza, apoi, la mijloc, carnea, apoi cartofii. Cele două roşii se mixează pînă devin o pastă (se pot înlocui cu pastă din comerţ) şi se toarnă deasupra. Se adaugă apa şi se pune la fiert 20-30 min.