http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncărică de mazăre uscată
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 1/2 ceasca mazare uscata, 3 linguri ulei, o ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi presat, 3 lingurite chimen macinat, 1/2 lingurita praf de chili, 1/2 lingurita piper macinat, circa 400 g rosii decojite (din conserva), 1 1/2 ceasca concentrat de legume (Knorr + apa), 300 g dovlecei taiati cubulete de 2 cm, 150 g fasole verde taiata bucati de 3 cm (sau din conserva), 2 linguri pasta de rosii, o lingurita maghiran uscat.

Mod de preparare: Se inmoaie peste noapte mazarea uscata si se scurge. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc 2 minute ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se adauga chimenul, praful de chili si piperul si se lasa un minut sa se caleasca.
Se adauga mazarea, rosiile si zeama concentrata de legume, se dau intr-un clocot, se face focul mai mic si se fierb - cu capac - circa o ora, amestecand din timp in timp.
Se incorporeaza dovleceii si fasolea verde, pasta de rosii si maghiranul si se fierb, incet, 15 minute cu capac, si inca 10 minute fara capac, ca sa se ingroase sosul.