http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Mâncărică de ficat cu sos picant

Ingrediente: 250 g ficat de pasăre, viţel sau porc, 200 g ceapă, 80 g unt sau untdelemn, 2 cuişoare întregi, cîte un vîrf de cuţit de condimente (piper, ienibahar, coriandru, scorţişoară), 150 ml vin, 200 ml suc de roşii, sare.

Mod de preparare: Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte la foc mic în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, pînă cînd devine lucioasă, fără să se îngălbenească. Se adaugă apoi 2 linguri cu apă şi se fierbe acoperită, la foc mic, încă 10 minute, amestecînd, ca să nu se ardă. Se adaugă apoi ficatul tăiat felii şi condimentele. Se prăjesc acoperite 10 minute, întorcîndu-le pe ambele părţi, ca să se pătrundă bine, apoi se adaugă vinul, sucul de roşii şi apa, cît să cuprindă tot materialul din cratiţă. Se sărează după gust, se adaugă, facultativ, vin sau zeamă de lămîie şi se lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Se serveste simplă, caldă, ca fel întîi, sau cu garnitură de orez sau cu piure de cartofi, ca fel doi.