http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Mâncărică de ficat cu ceapă

Ingrediente: 1/2 kg ficat de viţel, porc sau pasăre, 200 g ceapă, 100 g unt sau untdelemn, un vîrf de cuţit sau de linguriţă piper, ienibahar, nucşoară, sare.

Mod de preparare: Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, la foc mic, pînă cînd devine lucioasă, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se ardă. Se pun apoi 2 linguri cu apă, ca să se înmoaie mai bine ceapa şi se fierbe la foc foarte mic, acoperită, încă 5-6 minute. Cînd apa a scăzut, se pun: ficatul tăiat în felii de 2 cm grosime şi 4-5 cm lungime şi condimentele; se înăbuşă sub capac circa 10 minute, întorcindu-se pe ambele părţi. Ficatul nu se prăjeşte mai mult, deoarece se întăreşte. Cînd este gata, se presară cu puţină sare (după gust) şi se serveşte ca fel întîi sau asociat cu piure de cartofi şi cu salate de crudităţi sau cu murături, ca fel doi.