http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de spanac cu roşii
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 1/4 l suc de roşii, 1 ceapă, 50 ml ulei, 20 g făină, sare,

Mod de preparare: Spanacul bine spălat se scurge de apă în strecurătoare. Într-o cratiţă, ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut în ulei fără să se rumenească, apoi se adaugă spanacul nefiert cu frunzele întregi şi se amestecă pe foc mic până când îi scade volumul. Se adaugă apoi sucul de roşii, 1/2 linguriţă sare şi se lasă să fiarbă 20 min la foc mic până când se înmoaie bine. Apa pe care o lasă spanacul şi cu sosul de roşii vor forma suficient sos. Dacă este prea mult lichid, acesta se leagă cu o linguriţă de făină, apoi se amestecă cu spanacul, lăsând să fiarbă câteva clocote. Se sărează după ce mâncarea se ia de pe foc. Se serveşte ca garnitură.