http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de mazăre (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg mazăre, 150-200 ml suc de roşii, 20-25 g făină, 30 g ulei, 50-100 ml smântână, 1 linguriţă cu vîrf de ceapă rasă, pătrunjel, mărar, sare.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, ceapa se căleşte un minut în ulei şi se stinge cu 200 ml apă. Se adaugă 1/2 linguriţă sare şi se lasă să fiarbă cca 30 min. După ce a fiert, se freacă făina cu sucul de roşii, adăugat câte puţin, ca să nu se formeze cocoloaşe şi se amestecă cu mazăre, lăsând să fiarbă în câteva clocote ca să se lege sosul. Cratiţa se ia de pe foc şi se drege cât este fierbinte, cu smântâna bătută bine, potrivindu-se şi gustul cu sare.