http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Mâncare de iepure cu smântână

Ingrediente: 600-700 g de carne de iepure, 100 g ceapă, 100 ml smântână, 25 g făină, 50-80 ml untdelemn, o linguriţă piper, 1/2 de linguriţă boia dulce de ardei, o linguriţă de pătrunjel tăiat mărunt.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut în untdelemn; se adaugă carnea tăiată în bucăţi de mărime mijlocie şi se amestecă, ca să se prăjească puţin pe toate părţile. Se pun 4-5 linguri cu zeamă de la marinare sau cu apă şi 1/2 de linguriţă cu sare şi se lasă să fiarbă acoperită până când se înmoaie bine, adăugând câte puţină zeamă sau apă, ca să nu se ardă sosul.

Când este gata, făina se freacă cu circa 250 ml de apă rece, adăugată câte puţin, ca să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în sos, lăsându-l să fiarbă câteva clocote, ca să se lege. Dacă sosul este prea gros, se mai diluează cu apă, atât cât să cuprindă bucăţile de carne. După ce a fiert câteva clocote, se ia de pe foc, se amestecă imediat cu smântâna, bătută bine cu o lingură cu apă rece, se sărează după gust, se adaugă pătrunjelul şi piperul. Pentru culoare, se încălzeşte o lingură de untdelemn cu boia şi se deşartă în mâncare.

Se serveşte cu piure de cartofi, cu garnitură de orez sau cu găluşte, ca fel doi.