http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de gutui cu sos de roşii
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 gutui, 1 lingură pastă de roşii, 1 ceapă, 1 lingură unt, 2 linguri zahăr, 1 pahar vin alb, sare.

Mod de preparare: Speli foarte bine gutuile, le tai sferturi şi le scoţi partea tare cu seminţe. Toci ceapa şi o pui împreună cu feliile de gutui să se călească în unt fierbinte, pe foc mic, până se înmoaie. Torni peste ele 1 pahar de apă, presari sare, adaugi pasta de roşii, zahărul ars stins cu 2 linguri de apă şi vinul, apoi laşi mâncarea să fiarbă pe foc mic timp de 20 de minute.
Nu cureţi gutuile de coajă pentru această mâncare.