http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de fasole verde

Ingrediente: 500 g carne de pasare (vita, porc), 1/2 kg de fasole verde, o ceapa, 1/4 l suc de rosii, 25 g de faina, 50 ml de ulei, patrunjel verde, cimbru si sare.

Mod de preparare: Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se pune 1/4 lingurita de sare si lasati sa fiarba. Cind clocoteste, se pune fasolea spalata si taiata in bucati. Se acopera vasul si se lasa la foc mic. Cind fasolea este aproape gata, se pune sucul de rosii si cimbru. Se da vasul la cuptor sa se formeze sosul si daca mai este nevoie se adauga apa calda. Cind mincarea este aproape gata, se pune verdeata. Se serveste adaugind in farfurie si cite o lingura de smintina.