http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Mâncare de dovlecei cu pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepturi de pui, 2 dovlecei, 1 vânătă, 2 ardei graşi, 1 ceapă, 500 g ciuperci, 250 g roşii cherry galbene, 300 ml vin alb, 2 căţei de usturoi, boia iute, pudră de scorţişoară, ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, busuioc.

Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în bucăţi mai mici. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun bucăţile de pui şi se prăjesc. Se scot cu o spumieră şi se ţin la cald. Peste uleiul din cratiţă se toarnă încă două linguri de ulei şi se lasă să se încingă.

Se pun feliile de dovlecei şi cele de vânătă, prăjindu-le cât să se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate în felii mai groase, un sfert de cană de apă şi se lasă la prăjit.

Când sosul format în cratiţă a scăzut, se adaugă ardeii şi ceapa tăiate în cubuleţe, usturoiul tăiat în felii, sarea, piperul şi un sfert de linguriţă de ghimbir ras. Se călesc timp de zece minute, se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi, un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară şi boiaua iute.

Se toarnă vinul, se pun bucăţile de pui, busuiocul tocat şi se fierb încă zece minute.

Mâncarea se serveşte imediat, schimbându-şi complet gustul, dacă este reîncălzită.