http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de dovlecei cu legume
Reţetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 1 morcov, 1 ardei, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 dovleac (mare), 1 lingura faina, sare, otet, lapte cit cuprinde.

Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare, se freaca cu o lingurita de sare si cu o lingurita de otet se lasa 15 minute. Ceapa, morcovul, patrunjelul, ardeiul se taie un in cubulete sau se dau pe razatoare, se inabusa cam 5 minute, apoi se adauga dovleacul, se pune apa cit sa cuprinda legumele(foc mediu). Cind legumele sint fierte, intr-o cana se pune o lingura de faina, se amesteca si cu o cana culapte si se toarna peste compozitie. Daca se ingroasa prea tare, se adauga lapte. Se serveste calda, pe linga chiftelute, peste, etc.