http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 l apă, 1/2 kg mălai, sare, 300 g brînză de orice fel, 6 ouă, 100 g unt.

Mod de preparare: Se face o mămăliguţă moale (pripită). O parte din ea se toarnă sub formă de strat într-o formă unsă, apoi se pune un strat de brânză sfărâmată sau felii, se acoperă cu restul de mămăligă şi se introduce la cuptor pentru 20 minute. După ce se scoate din cuptor, cu dosul unui polonic înmuiat cu unt topit se apasă din loc în loc făcând atâtea adâncituri în mămăliguţă câte ouă avem. În aceste adâncituri se pune unt şi apoi se sparge câte un ou în fiecare, după care se introduce din nou în cuptor pentru câteva minute, până ce se întăresc albuşurile. Se serveşte direct la masă, în vasul în care s-a pregătit.