http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 macrouri mici (a 250 g fiecare), 2 linguri de suc de lamaie, sare, piper, 1 lingurita de rozmarin uscat, cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligatorii), 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 2 linguri de faina, 125 ml vin alb, 75 ml otet mai slab.

Mod de preparare: Se spala macrourile pe dinauntru si pe dinafara, se usuca intr-un servet. Se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate maruntite. Se lasa 5 minute sa se patrunda. Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se pune uleiul sa se incinga intr-o tigaie mare, apoi se face flacara aragazului mijlocie si se pune pestele la prajit, mai intai pe o parte, apoi pe alta, cate 5 minute. Se scoate afara si se pune pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa si usturoiul, pana devin aurii. Se presara deasupra faina si se lasa si ea sa se rumeneasca cca 7 minute. Se amesteca vinul cu otetul si 1/4 l apa si se toarna peste ceapa si faina prajite, amestecand mereu ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa sa fiarba 5 minute pe foc mic, continuand cu amestecatul, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se gusta de sare si de piper.
Se pun macrourile in sos si se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se trage tigaia deoparte.
Se serveste caldut. (Sosul e si mai gustos daca ii adaugati 2 rosii curatate de pielita si taiate marunt, pe care le puneti dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, impreuna cu faina).