http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Limbă cu sos de roşii

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 limba, 3-4 cepe, 3 linguri unt, 1/2 l bulion, 2-3 linguri vin, sare, piper, 2-3 foi dafin, 1-2 lingurite zahar.

Mod de preparare: Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se lasa deoparte, pina se prepara sosul. Ceapa data prin masina de tocat, se caleste putin in unt sau grasime, se pune bulionul, sarea si limba si se lasa sa fiarba putin impreuna. La nevoie se adauga ½ pahar de apa. Cind e aproape fiarta se pun condimentele, vinul, piperul (5-6 boabe), foile de dafin. Se mai lasa sa dea un clocot cu toate acestea, iar la urma se adauga zaharul (cine doreste).
Se poate servi atit rece cit si calda.