http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Limbă cu ciuperci

Ingrediente: 6-8 felii de limbă, 1/2 kg ciuperci, 100 g ceapă, 200 ml suc de roşii, 50 ml vin, 3 felii de lămîie, o foaie de dafin, 50-80 ml ulei, piper, pătrunjel, mărar, sare.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte 2 min în tot uleiul, se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai mari, un vîrf de linguriţă cu piper, 1/2 linguriţă cu sare şi foaia de dafin. Se fierb acoperite circa 30 min pînă scade apa pe care o lasă. Apoi se adaugă vinul, sucul de roşii, feliile de limbă, feliile de lămîie, mărarul, pătrunjelul şi supa ca să rezulte 500 ml sos. Se sărează după gust şi apoi cratiţa se introduce în cuptor şi se lasă circa 10 min, ca să se formeze sosul şi să se ridice uleiul.