Legume rumenite cu ghimbir 
    
    Reţetă de post (vegetariană) 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 20 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 350 g chiftele de soia (înmuiate şi gata preparate), 5 linguri sos de soia, 1 lingură ghimbir (pudră), 2 linguri ulei de măsline, 600 g amestec de legume asortate opărite şi fierte pe jumătate, 3 linguriţe miere.
    
  Mod de preparare: Se amestecă chiftelele - înmuiate (conform indicaţiilor de pe ambalaj) şi sfărîmate - cu sosul de soia şi se adaugă ghimbirul. 
Într-un vas larg, se încinge uleiul şi se prăjeşte compoziţia, amestecînd, timp de 5 minute. 
Se adaugă legumele şi se prăjeşte 3 minute, amestecînd încontinuu. 
Se stropeşte cu mierea şi mai ţine pe foc 1 minut, amestecînd încontinuu. 
Se serveşte presărat cu seminţe de susan rumenite şi cu ceapă verde, tocată marunt.
     
     |